Falling Skies – 3×04 “At All Costs (1)”

FS304

For crying out loud, lady, I’m a doctor, not a rocket scientist!

Alo, Volmu, Roger-Roger! Aici agentu Zero, nume de cod Profesorul, solicit extracție de urgență! Mayday-Mayday! Baza e compromisă, ne-a atacat Barza și ne-a adus un bebeluș malefic, după care ne-a atacat Garza și ne-a adus un președinte bezmetic. Heeeeeelp!!!

La momentul așternerii acestui text pe ecranul calculatorului meu nu am văzut încă episodul 5. Vreau să păstrez senzația de „la zi” pentru fiecare episod, chiar dacă sunt puțin în urmă cu articolele. Puțin cam mult, într-adevăr, dar a fost perioadă de concedii și am profitat și eu puțin de ea. Și de Steam Sale-ul de săptămânile trecute, care mi-a golit portofelul în timp record. Da, v-ați prins, ultimele două fraze au fost adăugate ulterior, ca și paragraful următor (see what I did there?).

Voi urca una sau două recenzii pe zi, până ajung la zi cu serialul. Trei sunt deja scrise în clipa în care acest articol e live, dar lucrez la celelalte trei și n-aș vrea să bag tot odată ca să nu supradozez audiența. 😉 Cu scuzele de rigoare pentru întârziere, îmi încep pledoaria. Bear in mind că la momentul scrierii nu văzusem încă episoadele următoare, deci e no-spoiler. Și romgleza mea e awesome!

Așadar, unde rămăsesem data trecută? Ah, da, Garza, aka blonda din Continuum, care s-a hotărât să treacă prin Falling Skies (a prins-o apocalipsa prin timpurile noastre 😛 ) și-a schimbat brusc atitudinea la 90 de grade când avăzut ce-i poate mușchiu lu’ Volmu’. A decis să faciliteze o întâlnire dintre Prof și Președinte, ca să împace capra cu varza (sau cu Garza, sau cu barza, sunt încă indecis!) și să învingă alienii.

Prima problemă a fost că Pope nu i-a lăsat să-i ia avionul, a vrut musai să plece cu ei ca să nu i-l strice. Yeah, să ne povestești și nouă cum a ieșit asta, băi nea Joahne. 😀

Cât se pregăteau ei de plecat, Ben și prietena contemplau posibilitatea să-și soată spinii din spinare. Ca orice bărbat care se respectă, Ben nu prea se împăca cu ideea de a-și pierde puterile supranaturale. Din ce am înțeles, până la urmă n-au mai recurs la metoda descrisă de Lourdes, și au rămas cu spinii.

FS304a

Ben&Dreadlocks. Benlocks?

Prietenii noștri cu Volmu’ se întâlnesc cu președintele, nu înainte de a da de echivalentul generalului Bressler, care însă e mult mai constipat decât al nostru, și e foarte agresiv la adresa lor, mai ales când realizează că au un extraterestru cu ei.

Și aici sunt ceva discuții tensionate, în cadrul cărora Profu’ tot încearcă să-i convingă pe nebuni că Volmu’„ e băiat de cartier”, „a lucrat la Electromagnetica”, „e de încredere” și zeci de mii de alte texte fără niciun efect.

Singura chestie care funcționează e mărturia Volmului însuși, acest Lucian Blaga al Alienilor, care nu strivește corola de minuni a lumii, dar am senzația că mănâncă ceva rahat, deși tre’ să admit că o face cam prea pe direct, ar fi prea previzibil să fie chiar păcălicios. Oricum, la ce scenarii a avut Falling Skies până acum, nu m-ar surprinde să nu mă surprindă (ca să zic așa).

Lourdes și Radiografia, o producție marca TNT.

Lourdes și Radiografia, o producție marca TNT.

În altă parte a planetei invadate, Hal cel rău îl domină pe Hal cel bun (și prost). Ca urmare, începe să facă pe nebunul prin bază, să se dea mai tare la Maggie, și în ultimă instanță s-o prindă într-o ambuscadă pe doamna Doctor, care numai ce-i dăduse cu un obiect contondent în cap agorafobului (știți voi, Wilson) și fugise cu bebelușul ei psihopupu.

Da, aveți dreptate, a fost cea mai „dobitoacă” scenă din episod. Adică după ce aia are tot felul de suspiciuni că era o problemă cu bebelușul, primește confirmarea de la doctor, și ea în loc să se ducă să vadă cum rezolvă problema, să aducă dovezile în fața celorlalți, care o credeau nebună, se pune pe fugit cu copilu’n brațe. Noaptea. Într-un peisaj post-apocaliptic.

Nice going, lady!

Aștept să văd ce ne zice partea a doua a acestui dublu-episod, și-mi dau cu părerea ulterior. Știu că textul ăsta a fost departe de senzațional, dar n-am nici datele complete și l-am făcut la ceva timp după ce am văzut episodul, ceea ce a diminuat din amintirile rămase de pe urma lui.

Surprinzător, n-a fost așa memorabil! 😀

Indru, The Writer.

Valar Morghulis!