Under The Dome – 1×09 “The Fourth Hand”

Ameno. Omenare imperav... mă tog, ceva în latină, ca să meargă cu solemnitatea momentului.

Ameno. Omenare imperav… mă tog, ceva în latină, ca să meargă cu solemnitatea momentului.

S-ar putea să exagerez în entuziasm, dar știu sigur că nu aberez în declarații: ăsta a fost cel mai bun episod din Under The BoreDome de până acum!

În primul rând, a apărut un personaj nou, Maxine, jucată de Natalie Zea (Justified), care e un fel de șefa lui Big Jim, în sensul că ea conducea operațiunea de drogarea populației prin intermediul lui Big Jim, Dusty și popa nebunu’.

Maxine e stresantă, oricât de bine ar arăta, și sfidează oareșce logica prin apariția târzie. Adică vine ditai Domul peste tine și nu zici tu nimic atâtea zile! Evident, incredibil.

Lumea interlopă este în floare în micul orășel de sub Dom, și problema gravă e că aia ne-interlopă este în rahat până la buze, fiind inferiori atât ca număr cât și ca voință. Drogul cu care au de-a face se numește Rapture și are ca ingredient principal propanul. Um… Știu eu metode mai bune să te arzi. 😛

Lăsând la o parte absurditatea unui astfel de ingredient, nu poți să nu admiri obsesia asta a scenariștilor hollywoodieni de a găsi nume care de care mai ciudate (a se citi: exotice) pentru drogurile inventate.

Under.the.Dome.S01E09.The.Fourth.Hand.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-NTb.mkv (0_30_35) 000163

Mmmmmmmuă!

Huooo! Săruți ca o gâscă!

Huooo! Săruți ca o gâscă!

Alo! De unde știi cum sărută o gâscă?

Alo! De unde știi cum sărută o gâscă? :)))

Și drogul de sine stătător nu-i destul, acum avem și drogați intrând peste lume în casă, pretext ideal pentru Big Jim (lucrând mai mult sau mai puțin sub bagheta lui Maxine) să le ceară tuturor contribuabililor să-și depună armele.

Am declarat în repetate rânduri că sunt împotriva deținerii de arme de foc, legile de care se tot țin americanii iraționali cu dinții părându-mi-se stupizenie totală. Armele de foc sunt periculoase, mai ales dacă ai copii mici în casă, plus că poate să ți-o fure unu’ lejer și să-și facă de cap. Sau când ajunge fi-tu adolescent cretin te trezești că deschide focul prin școli cu arma ta. De exemplu.

Așa că ideea lui Big Jim de a le lua armele e foarte bună – cel puțin așa gândesc eu. Sincer, mă așteptam la mai multă răzvrătire din partea chestersmillienilor, anume la mari conflicte gen „nu ne luați armele că vă împușcăm”, dar până la urmă un singur individ n-a vrut să le predea, și ăla era traumatizat după moartea soției și fiului când le-a căzut Domul în cap.

Under.the.Dome.S01E09.The.Fourth.Hand.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-NTb.mkv (0_25_27) 000160

Battlefield 4: Barbie Edition

Momentul dramatic a constituit un Big Jim cu un punct roșu în ceafă, încercând să convingă psihoinstabilul că nu e bine ce face. Era gata-gata să și moară, când instabilul a scos cuiul de la grenadă. Dar a sărit pe el, cu toată discopatia, și lumbago, și reumatismul și artrita de rigoare (doar îl vedeți cât de încet se mișcă atunci când merge pe jos) și a învins instabilul, punând cuiul la loc în grenadă. Pheww! Barbie n-a reușit să tragă de loc cu pușca cu lunetă, probabil n-aveau buget cei de la CBS de un glonț din ăla, fiind mai scumpe. Sau varianta a doua, pușca nu era adevărată, neavând bani nici de aia. O fi fost de jucărie, de-a lui Junior când era mic. Era de jucărie în sensul că n-avea gloanțe vidia, ci doar din alea normale, de plumb. Oricum, ca urmare a faptului că n-aveau bani de focuri, Barbie a stat pe post de bibelou până s-a terminat toată tărășenia.

Concluzia a fost că Chester’s Mill are mai multe arme decât Irak și Iran la un loc. Big Jim și-a pus și el la păstrare o mică Coree de Nord în buncăr, și uite așa s-a decis cine ține puterea în Chester’s Mill.

Dar Chester’s Mill are și propan, cum a descoperit până la urmă și Linda, și propanul se folosește la făcut droguri! How’s that? Plus că Linda trage ca deșteapta cu pistolul în lacătul de la ușă, doar-doar o exploda propanul și s-o duce naibii tot Chester’s Mill-ul.

Evident, Linda s-a prins că Duke era „la curent” cu operațiunea Propanu’, reieșind din camerele de filmat care prinseseră totul.

Yep, am stat ascunsă în beci și m-am uitat la seriale de când a căzut domul.

Yep, am stat ascunsă în beci și m-am uitat la seriale de când a căzut domul.

Între timp, Angie îi zice lui Junior că stelele roz o să cadă, fapt ce-l determină s-o bage în mașina poliției și să pornească la drum. Din fericire n-o ducea înapoi în buncăr, ci în atelierul secret al mamei lui Junior, fază la care tipul a crescut în ochii mei. Deja a început să-mi placă, există chiar riscul să nu mă mai enerveze.

Partea cu mini-domul a fost punctul forte, întâi intriga creată prin somnambulismul lui Joe, care a cărat domul în grajd fără să-și dea seama (în somn), și apoi prin descoperirea lui de către același Joe (de data asta conștient) și Norrie, cu Angie venind din urmă ca să le spună „Duh! Normal că aici era, doar aici l-ai pus!” după 40 de minute de episod în care l-au tot căutat.

Patru palme drepte s-au profilat pe mini-dom, și cei trei și-au pus mâinile pe palmele lor. Doar că mai trebuie unul. A patra mână. Gânduri? Facem un poll? Normal!

Aveți două opțiuni. 🙂 Vedem cine câștigă la fiecare categorie. Care sunt categoriile? Vă prindeți voi. 😉

[polldaddy poll=”7341935″]

Indru, The Writer.

Valar Morghulis!