Under The Dome – 1×10 “Let the Games Begin”

Holy smokes! Pink stars!

Holy smokes! Pink stars!

Un alt episod fabulos din Under The Dome, în care încep jocurile. Și Dodee se curentează. Și multe altele

Big Jim + Barbie = Big Jim Barbie, right? Ei, Big Jim Barbie se hotărăște că trebuie să scape de Maxine. Așa dau peste niște tranzacții imobiliare și observă că Maxine deține gen 50%+1 din Chester’s Mill (glumesc), și astfel Bald Jim începe să se perinde pe la casele oamenilor făcându-se că-și face campanie electorală ca de fapt să dea cumva de casa în care stătea Maxine. În tot acest timp, Barbie o ținea ocupată prefăcându-se că e de acord cu ea.

Ei, și Barbie ajunge să se bată în cadrul unor lupte ilegale organizate de aceeași Maxine. WTF? Lupte ilegale? That escalated quickly! Come on, there’s just one friggin cop in the town, and you hide your illegal fights? Cum adică? Și care-i faza cu luptele, ăia n-aveau ce să facă pe acasă? Dădeau sarea și bateriile ca să intre să vadă doi proști cum își rup capetele? Humanity…

Ia să văd și eu stele roz...

Ia să văd și eu stele roz…

Trebuie să spun că atât personajul Maxine cât și tot ceea ce o înconjoară pare scos din burtă brusc. Cum n-am citit cartea, habar n-am dacă ea există și acolo, dar sincer aș paria că nu. Aș pierde? Spuneți voi.

Faza e că ea era blocată de o săptămână în Chester’s Mill, și în tot timpul ăsta a reușit să pună la punct afacerea cu bătăile ilegale, să se și ascundă, și să și convingă proștii să-și cedeze bateriile și sarea ca să vadă alți proști cum își rup capetele. Serios, nu e vorba de faptul că sunt prezentate chestii supranaturale care n-au sens în viața reală, e vorba că uneori scenariștii se luptă în așa hal cu logica încât o bat măr de fiecare dată.

Hopa! Sunt verzi!

Hopa! Sunt verzi!

Big Jim face contact cu mama lui Maxine, care inițial se dădea drept îngrijitoare. Avea față de amândouă. Problema e că îl amenință cu pușca, și Big Jim are o problemă când e amenințat (în special cu pușca). E ca un câine de vânătoare (nu de bombardament) care pândește prada după ce aceasta a avut tupeul să-i scape prima dată. Pentru că o pradă scăpată e o formă de persiflare la adresa câinelui, și în cazul ăsta mama lui Maxine îi cam persifla pușca aia pe sub nas.

A existat ceva povesteală legată de viața personală a lui Maxine (evident, trebuia să ni se contureze un cadru), cum a rămas maică-sa gravidă etc. Ideea cu aflatul detaliilor n-ar fi rea, dar contextul a fost deplasat – faptul că s-a apucat ea din proprie inițiativă să-i povestească unui tip pe care-l amenință cu arma în același timp – și povestea în sine a fost trasă de păr.

Ia să vedem dacă are baba vibratoare...

Ia să vedem dacă are baba vibratoare…

Revenind la persiflare, Big Jim aduce vorba de Barbie ca să testeze apele și să afle informațiile (abil Big Jim ăsta, îmi place de el) după care dezarmează femeia într-un act de grație reumatică sexagenară ceva rar întâlnit.

Ei, și o leagă la mâini și pleacă cu barca. Faza periculoasă însă survine pe parcurs, când ea cade brusc în apă cu mâinile legate. Big Jim întinde mâna s-o ajute să urce înapoi în barcă, dar, brusc, are o revelație: Ce-ar fi s-o lase să moară? Epic!

Mi-a plăcut cum au construit momentul, a fost de un umor negru ieșit din comun. În orice caz, Big Jim n-a făcut nimic din ce nu ne-am fi așteptat să facă, doar că a făcut-o într-un mod pentru care nu eram pregătiți. În mod normal aborda direct, și nu-i venea ideea brusc când o vedea pe ea la ananghie. Că doar ăsta-i Big Jim.

"Wow, ce frumos!"

Wow, ce frumos!

 

"Wow, ce nașpa!"

Wow, ce nașpa!

Între timp, Barbie cade în plasa lui Maxine și devine main-event-ul serii fără să vrea. Am menționat deja asta?

În același timp, Linda și Julia găsesc în pălăria lui Duke o cheie de la un seif bancar. În seif se află o confesiune a lui Duke legată de activitatea lui cu drogurile lui Maxine, dar sincer eu personal cred că lanțul ăsta de evenimente, mai precis mini sub-plot-ul de care vorbim, a existat cu singurul scop de a-i facilita Juliei aflarea faptului că Barbie la omorât pe bărba-su. A fost tare faptul că l-a iertat din prima, dar explicația e destul de pertinentă, anume faptul că bărba-su făcuse în așa fel încât să fie omorât de Barbie ca să încaseze ea asigurarea. Puțin știa el c-o s-o ia Julia și de la Barbie. Și aici deja nu mai vorbesc de asigurare. 😀

Stai că trage mama!

Stai că trage mama!

În rest, a patra mână, Junior, s-a alăturat și el celorlalți trei copiii (îi numesc așa de amorul artei, deși Junior tehnic nu prea mai e copil), și împreună for încorona Monarhul. The pink stars are fallin!

The Hand Of Junior

The Hand Of Junior

În final, pun și aici ultima frază din recenzia lui Tim Surette de pe tv.com, pentru că e genială:

„Do you realize that while you slave over your job just to make enough to pay the bills, someone got paid handsomely to come up with this story?”

Valar Morghulis!