Falling Skies – 3×08 “Strange Brew”

Cât am fost leșinat? Două zile? IAR DOUĂ ZILE??? Ce naiba, eu nu știu să dorm decât câte două zile???

Cât am fost leșinat? Două zile? IAR DOUĂ ZILE??? Ce naiba, eu nu știu să dorm decât câte două zile???

O zi din viața (fictivă) a profesorului Tom Mason.

Prima mea reacție a fost: „Băi, WTF, am vizionat altceva?”. La asta nu mă așteptam de la un episod Falling Skies, evident. Nu contenește să mă surprindă serialul ăsta, exact când mă aștept mai puțin.

„Strange brew” a sărit puțin din tipare, și asta cred că-i un lucru bun. Oricum, pentru mine a fost o gură de aer după ăla cu Pickeții, care mi s-a părut de umplutură rău. Trebuia neapărat să găsească o metodă prin care să fie capturat Tom, dar lăsați liberi copiii ca să se poată întoarce, și au inventat Pickeții.

Prima întrebare care mi-a venit în cap după ce m-am dezmeticit și am început să observ mai atent detaliile a fost „Care-o fi explicația?”. Mi-am adus aminte de un episod din Star Trek în care unul din personaje era captiv pe Holopunte într-o simulare a realității și credea că totul e real. Evident, n-avem o Holopunte în Falling Skies, deci era exclus, dar rămânea totuși posibilitatea unui brainwash și a relocării lui Tom într-un oraș de clone. Ceva proiect secret a la Espheni. Sau pur și simplu o simulare pe calculator, cu o cască ceva care să-i trimită lui Tom imagini în creier.

Mason. Tom Mason. Professor Tom Mason.

Mason. Tom Mason. Professor Tom Mason.

S-a dovedit că n-a fost nimic atât de complex, ci mai degrabă Karen îl manipula pe Tom, dar nu cu o cască, ci cu o formă de „decodor” din ăla pus pe față. Mă rog, n-am fost departe.

Lumea din visul lui Tom era una creeată, și principala problemă a lui Tom cel din vis a fost faptul că primea tot felul de semne de la Anne Glass, femeie pe care n-o cunoștea.

Noi știm cine e  Anne Glass, și ne punem întrebarea „de ce i-a șters-o Karen din minte pe Anne?”. Oare nu era mai practic s-o lase acolo, ca amantă a lui Tom, cu el conștient că are o amantă? Cred că exista o șansă mai mare ca Tom să divulge locația atacului pe parcursul unei partide de  S-E-X (am scris despărțit ca să nu înțeleagă copiii).

Faza tare însă a fost Pope în ipostază de profesor. Clar, hipiot până-n măduva oaselor, ziceai că au venit anii 60 să ne dea lecții.

În orice caz, există momentul „scăpării”, pe care Tom o deconspirează, realizând că de fapt încă era în transă, Karen încercând prin orice mijloace posibile să facă rost de informația legată de locul atacului.

Tom reușește să iasă și a doua oară din transă, de data asta pe bune, și face bungee jumping cu skitterul pe beton. Evident, Skitter-ul nu se mai ridică. Tom însă n-are nicio zgârietură după ce căzuse vreo douăzeci de etaje.

Cum spuneam, vedem și alte personaje în ipostaze de oameni normali. Și pentru Falling Skies, chestia asta e destul de anormală. :))

Scena finală, dintre Tom și soția lui imaginară constituie motivare pentru el să prindă curaj și să pornească spre Charleston. Mi-a plăcut tonul optimist în care s-a terminat, era clar că urmează ceva special.

Și ce-a urmat vedem în recenzia următoare…

Indru, The Writer

Valar Morghulis!