Falling Skies – 3×10 “Brazil” – Season Finale

Rainbow

Oh my God… A double rainbow!!!

This Summer…. The EXPLOSIVE Season Finale… Falling Skies… The HIT TV Show coming directly from Steven Spielberg’s Executive Producing (the hell does that mean?)… Starring a guy with a beard… a guy with a raggedy cap… a guy with a grudge and a really big gun… five desperate chicks and three crazy children… and an agoraphobic hippie doctor.

Whoa! Brrrrr!! Zwzwaztttt!! Okay, gata, am trecut pe Română. Funcționează TARDIS-ul din nou. Ce ziceam?

2nd Mass-ul e pus pe fapte. Weaver, Pope, și sidekick-ul său nesuferit au pornit spre o altă locație decât ținta reală, cu Lourdes cu tot, ca să creeze o diversiune. Deși mergeau cu trenul, n-a tras nimeni semnalul de alarmă sau măcar frâna după delanșarea diversiunii.

Pe partea cealaltă, în timp ce Weaver și compania se jucau de-a hoții și vardiștii cu Espheni, Familia Mason plus iubitele lor (care le mai aveau, adică doar Hal), alături de Cochise și Hippie Wilson, trăgeau cu tunul în baza lui Karen.

BEARD

Mi se pare mie sau espheni s-au pus pe cântat „Mason nebunu’ trage cu tunu’”?

Și hai să-i tragem… în piciorul stâng. Oh, yeah, bună idee! De ce să i-o dăm central când putem să lovim piciorul stâng care-i mult mai greu de nimerit? Logic, nu?

În orice caz, piciorul stâng nici nu se clintește după lovitură. Și lor le trebuie 10 minute să dea următoarea lovitură (energy buildup, de data asta are logică). Apar niște imitații de Death Glider-e din Stargate care încearcă să-i distrugă pe umanoizi, dar vitejii noștri nu se lasă și le distrug ei pe ele. Abia după ce se termină simulacrul de schimb de focuri, marele conglomerat se decide că-l doare piciorul și cade pe-o parte. Bufff…

Și fiindcă totul nu era destul de senzațional, pe locul unde fusese capodopera arhitectonică aterizează grațios nava-mamă Volmă. Un fel de „i-am înlocuit pe ăia cu ăștia”.

Următoarea mare dilemă a fost faptul că Volmii voiau să trimită toți oamenii în Brazilia, la fotbal (probabil). Ziceau că n-au nicio treabă cu războiul, mai bine să frece menta prin America de Sud. Deși nu știu dacă chiar crește mentă pe acolo.

Tom Mason face cunoștință cu Marele Comandant, care se întâmplă să fie chiar tatăl lui  Cochise. Îi mulțumește că i-a salvat fiul și dă mâna cu el, după care intră într-un conflict din cauza faptului că Mason nu era de acord să fie livrat în Brazilia.

Kitty? Who's Kitty?

Kitty? Who’s Kitty?

În ciuda asigurărilor Comandantului cum că „totul o să fie bine, vă livrăm cu VolmaxSpeed, ăsta-i un fel de DHL al nostru”, Tom Mason nu înțelege nici în ruptul capului, și face greșeala să se atingă de Comandant.

Se pornește o mare bătaie, gărzile sar pe el, iar ulterior i se spune că e considerată o jignire atingerea marelui Comandant. Bine, bine, dar când a dat mâna cu el ce-a fost? Aia nu s-a pus?

Și săracu’ marele Comandant cum l-o fi făcut pe Cochise dacă nu s-a atins nimeni de el? Sau nu era încă mare comandant când s-a întâmplat fenomenul? 😀

Culmea e că până la urmă atât Cochise cât și Tom reușesc să-l înduplece pe Comandant, și la final 2nd Mass-ul își primește armele înapoi, inclusiv Pope căruia-i era milă de pistolul fabulos.

Cochise și babacu’ au chiar o discuție interesantă despre firea umană, care ne arată puțin din perspectivă cum gândesc Volm-ii, și lasă de înțeles că nu sunt un pericol pentru civilizația umană, ba chiar se tem pentru siguranța acestora. Ceea ce ar fi un lucru nou pentru serialele SF, fiindcă de obicei când extratereștrii voiau să-i trimită pe oameni la pachet, îi băgau și-n frigidere, să fie siguri că nu se strică. 😉

Mergem de nebuni noaptea prin păduri, și cuprinși de astenie am compus o poezie.

Mergem de nebuni noaptea prin păduri, și cuprinși de astenie am compus o poezie.

Pe final, 2nd Mass-ul își câștigă independența și se îndreaptă spre prima ieșire din Boston, când brusc dau de Karen și o trupă de Espheni. În urma unei discuții foarte fructuase, Tom trage în Karen, care zace muribundă povestindu-i lui Hal „cât de mult îl iub…” dar din păcate n-apucă să termine că-i dă Maggie lovitura de grație „…ri odată fă proasto!”. (Nu știu dacă mi-a ieșit jocul, dar am cititori inteligenți, vă prindeți voi 😉 )

Și-am terminat cu Karen. Dacă nu face ca Kenny din South Park. Avem informații cum că un skitter fugea de nebun spre HQ-ul lor urlând ceva de genul „Oh my God, they killed Karen!… Humans!”

Colac peste pupăză, Tom dă peste Anne și Alexis, care nu erau moarte, culmea mai și trăiau pe deasupra, și să-ți pice freza: erau singure-n pădure. Asta pe lângă faptul că Alexis era cam dezvoltată pentru vârsta ei – deși eu personal la faza aia mă așteptam, doar era un copil precoce când era bebeluș, acum două săptămâni.

Alexis chiar o salvează pe Lourdes, scoțându-i viermălăii prin ochi. Culmea, nu rămân nici găuri în urmă – cam ca la Hal. Mă gândesc oare ce-o fi făcut aia mică de i-a sudat globii oculari la loc.

Toți erau stupefiați și în același timp fericiți. M-a dezamăgit că n-a mai băgat Weaver replica aia cu „something we’ve never seen before” în finalul sezonului. Mă obișnuisem cu el mirat.

Rămân câteva semne de întrebare drept concluzie. Ce se va întâmpla cu 2nd Mass-ul, acum că nu  vor mai sta în zona Boston ci merg în altă direcție? Karen e moartă, Volmii vor să lupte singuri, deci ai noștri ar rămâne în aer – teoretic. Practic, scenariștii găsesc oricând portițe, și bineînțeles că vor găsi una, fiindcă altfel n-am mai fi avut sezonul 4. Decât dacă nu cumva în sezonul 4 Hal și Maggie se stabilesc la casa lor, iar Tom și Anne la fel, doar că în altă casă, după care înfiiază un bebeluș Volm ca să aibă și Alexis cu cine să se joace.

Am lasere la ochi, vrei să vezi?

Am lasere la ochi, vrei să vezi?

Ce s-a întâmplat cu Skitter-ii rebeli? Nu s-a mai zis nimic de ei. Nici de Peralta, madam președinte. Cred că episodul final a fost filmat mai înainte față de celelalte, pentru că altfel nu se explică golurile astea. Hai că la skitteri poți să zici – au stat ascunși. Dar Peralta de ce n-a fost cu iubitu’ șapcă deloc în episodul ăsta?

În altă ordine de idei, probabil unii dintre voi știți deja că sezonul 4 va fi mai lung, va avea 12 episoade. Mie sincer îmi pare bine, more 2nd Mass for the masses! Și oricum 12 mi se pare mai firesc decât 10 ca lungime a sezonului. Numai de ar lua măsura asta și cei de la Game of Thrones. 😉

Cam atât pe stagiunea asta, ne revedem în 2014 cu Falling Skies. Aici, dar și acolo:

Indru, The Writer

Valar Morghulis!