Under The Dome – 1×03 “Manhunt”

Dă-mi și mie cheia să-ți arăt o șmecherie...

Dă-mi și mie cheia să-ți arăt o șmecherie…

Bună ziua, doamnelor și domnilor, aici Indru, sursa dumneavoastră de recenzii de sub Dom. Bine-ați revenit la o nouă ediție a emisiunii „Moartea Pasiunii” în care ne veți acompania în aventura noastră, o tentativă de a trage concluzii legate de Dom și de populația de sub el. De asemenea, o încercare de a evada.

Așadar, începem de la polițistul care evadează prin surprindere, în speță surprinderea Lindei, care se găsește ea însăși după gratii, într-o întorsătură de situații absolut hilară. Nici nu vreau să stăruiesc prea mult asupra penibilității situației. De fapt, aș prefera s-o uit.

În timpul în care Linda era preocupată să îmbrățișeze chiuveta, blonda înlănțuită îl pune pe Junior pe alte căi, să caute o cale de ieșire de sub Dom. Ei bine, și aici se învârte și jurnalista de-o excursie cu-n psihopat (era la super-ofertă) și e gata gata s-o mierlească fiindcă îi luase urma.

„You shouldn’t have followed me, fă!”

Pe bune. Știam și noi. Doar că jurnalista a fost băgăcioasă, ca orice jurnalistă. Iar nebunia lui Junior, dacă până acum nu era evidentă, reiese din reacția lui stupidă de a lovi Domul cu pumnii.

Ceea ce mi s-a părut ciudat a fost faptul că s-a speriat ca o găină fricoasă când i s-a stins lanterna. Hai dă-o naibii, ești ditamai psihopatu’, băiat mare, și tu te sperii de beznă!

M-a enervat Junior, ca de obicei, dar mi-a plăcut că ta-su l-a pus la punct. Big Rennie e mult mai orientat decât odrasla, și probabil are o vagă idee despre ce-i poate pielea lu’ ăla micu’, de-aia îi ignoră total smiorcăileile.

„Waaa! M-a bătut Barbie! E un psihopat!”

Yeah, right. El e psihopatul! Culmea e că jurnalista l-a și crezut. Și-am văzut cu toții ce-a găsit în servietă. O hartă. Și un X!!!

Profeția per episodul 3: X-ul reprezintă cabana unde s-au bătut Barbie cu bărba-su jurnalistei! 99,99%! Garantat! Evident, cu o marjă de eroare de 0,01%.

Revenind la obiectivul principal al episodului, prinderea paranoicului, pot spune că Barbie și Big Rennie fac echipă bună. E adevărat, Big Rennie e mai direct și mai dur, dar asta face și spuma relației. 🙂

Homofobul... și partenerul lui (de băutură)

Homofobul… și partenerul lui (de băutură)

M-a stresat maxim homofobul ăla bătrân din bar, ar fi trebuit să-și ia el glonțul, m-aș fi distrat mai mult. Și asiaticul care i-a adus puștiului în casă toți cretinii trebuia bătut bine pe parcurs. Ziceai că-i o variantă tembelă a lui Vince Masuoka din Dexter. Dacă are cum să existe așa ceva. 😀 Oare ce s-a întâmplat cu asiaticii în cinematografie? În anii 70-80 băteau tot ce prindeau, acum sunt tot felul de papă-lapte care eșuează în viață.

În orice caz, dacă veneau ăia la mine acasă nici nu le deschideam ușa. 😀 Electricitate ca electricitate, dar 11 câini pot fi un avantaj enorm câteodată. 🙂 Acum mai am doar 7, ce-i drept.

L-au prins pe polițistul fugar până la urmă, mai mult datorită Lindei, fiindcă toată mobilizarea testosteronică de sub Dom n-a fost în stare să îl ia prin surprindere, ci lucrurile s-au petrecut exact invers. Ei au ajuns în cătarea lui.

Concluzia: e un episod ilogic și de umplutură, eu efectiv n-am aflat nimic nou despre Dom cu ocazia asta, n-am văzut ca acțiunea să fi avansat în vreo direcție sau să fi murit vreun personaj relevant (polițistul a fost adus în centrul atenției abia recent, doar ca să fie scos acum – deci pe termen lung nu afectează cu nimic restul lumii).

Come at me, Joe!

Come at me, Joe!

Au apucat câțiva adolescenți cretini să-și încarce iPhoanele, dar s-a terminat și entuziasmul lor destul de rapid, având în vedere că a explodat generatoru’.

Ne vedem la episodul următor, abia aștept încă o oră de plictiseală TV. 🙂 Doar așa, fiindcă plictiseala fără TV e mai plictisitoare. 😉

Indru, The Writer.

Valar Morghulis!