Under The Dome – 1×07 “Imperfect Circles”

Pfaaaiii de capul meu, iar a răpit Junior toate femeile din oraș???

Pfaaaiii de capul meu, iar a răpit Junior toate femeile din oraș???

Soarta pare că se întoarce în favoarea lui Angie, și Big Jim îi propune un târg. Asta în timp ce eu șușoteam „take it, take it, say yes you dumb bitch, this is your chance!”, un fel de „apasă-l, apasă-l, apasăăăăăăă-l!” în variantă anglo-saxonă. Dezvoltăm după pauză.

Big Jim zice că-i oferă protecție și orice are nevoie, ei și fratelui ei, plus promisiunea că Junior nu se mai atinge de ea, evident în schimbul tăcerii. Într-un final Angie acceptă cu juma’ de gură, iar eu sar în sus de bucurie că în final s-a terminat travaliul. Ăsta era subplotul care mă frustra cel mai tare. Pot să spun c-a avut o concluzie interesantă, m-a suprins puțin și în același timp a reușit să nu mă dezamăgească, oricât de dezorientată e Angie și oricât de pozitive ar fi uneori sentimentele ei față de Junior, deși ăla i-a făcut câte și mai câte.

Dar trecem la senzația episodului: sub Dom se găsește un Dom mai mic! Eu cred că și chelia lui Big Jim e un Dom mai mic, probabil asta va fi și explicația la final, toată lumea e în mintea lui Big Jim și el a visat toate astea după ce a fumat niște ciuperci aduse acasă de fi-su. Deci Domul = Chelia, 100%.

Lesbo-mama în cadrul halucinației Domului. Că altfel nu prea vezi lesbiene prin pădure.

Lesbo-mama în cadrul halucinației Domului. Că altfel nu prea vezi lesbiene prin pădure.

Joe și Norrie au multiple aventuri împreună, și nu de-alea de care și-ar fi dorit Joe (și puțin Norrie, care avea o dilemă dacă să facă sex cu Jue sprijinită de Dom – OMG, la vârsta lor mă uitam la desene cu super-eroi… oh, stai, mă uit și acum, my argument is invalid). Mie mi se pare creepy. Îți dai seama cum ar fi să faci sex sprijinit de chelia lui Big Rennie? Brrr….

Cei doi au descoperit, așadar, Domul mai mic, și probabil se credeau în Star Trek The Next Generation, fiindcă au început să dea comenzi de genul „inițiază comunicarea”, „vulturul către bază”, „aici Radio Europa Liberă” etc. Dar Domul n-a răspuns. Mă rog, tot n-avem mari idei legate de ce e cu Domul mai mic, în afară poate de explicația lui Joe, cum că e un fel de nucleu, Domul în sine fiind un Atom. Cred că are sens, într-un fel.

În altă ordine de idei, am avut parte de prima naștere sub dom (Apropo, și copilul era chel – simt miros de conspirație! 😀 ), o fetiță pe nume Alice, după mama lesbo-diabetică a lui Norrie, care dealtfel și moare în episodul ăsta, lăsându-ne cu o negresă lesbiană căreia îi prevăd o perioadă lungă de abstinență, având în vedere că nu s-a descoperit încă vreo altă lesbiană sub Dom. Sunt circa 86500 de lesbieni și lesbiene în Lesbos, Grecia, dar niciuna sub Dom, din păcate.

I set the rules!

I set the rules…

Relativ la mama bebelușului, s-a întâmplat ceva nou în cazul ei: l-a văzut pe soțul plecat în armată. Opa! Stai așa! Știi că există un Dom care previne oamenii de la a veni în Chester’s Mill, dar totuși accepți ideea că soțul tău a apărut cumva sub Dom, venind din armată. Lady, you’re nuts! Sau poate așa se manifestă femeile gravide sub Dom. N-am de unde să știu.

Partea cu apa însă a fost nasoală, chiar nu era necesar să văd așa ceva. Știu (ca și mulți dintre voi dealtfel) cum se manifestă problema. Puteau pur și simplu s-o pună să exclame ”Oh my God, my water broke!” și să-ți pună mâinile în zona pelviană. N-aveam nevoie să văd apa.

La început am crezut că bebelușul va fi ceva gen Alexis din Falling Skies. Deocamdată nu pare a fi așa, dar vedem mai târziu dacă se schimbă ceva. Sincer, sper să nu, fiindcă m-a plictisit destul nașterea, n-am nevoie să dezvolte tema. Mai ales că încercările deja existente de a o face (Ah! Cordonul ombilical! Complicații la naștere!) au dat greș cu brio.

...and I'll reset them, 'cause I have the password!

…and I’ll reset them, ’cause I have the password!

Junior și Linda s-au dus după copiii lui Crocodile Dundee, cu mențiunea că Junior s-a dus cu ea fiindcă îi cunoștea pe frații Dundee și zicea că vrea să vorbească cu ei ca să-i convingă să se predea fără să se întâmple vreo tâmpenie. Yeah, right!

Cumva, psihopatul principal al serialului ajunge întotdeauna în ipostaze în care ține o armă în mână și trebuie să convingă pe cineva ceva. Evident, i-a convins pe frații Dundee să iasă de sub Dom. Exact pe lumea cealaltă.

Însă aspectul cel mai interesant al episodului a fost periplul lui Big Jim prin meandrele concretului, reușind să piardă tot, și totodată să se răzbune pe moșul homofob numit Ollie, câștigând înapoi ce-a pierdut.

Care-a fost faza: Ollie a trimis un redneck cu pușca să preia depozitul secret al lui Big Jim și să-l pună pe ăsta pe fugă. Și-a cam luat-o Big Jim inițial, dar hai să fim sinceri, nimeni și nimic nu-i poate veni de hac lui Big Jim. Nici domul n-a reușit s-o facă, d’apoi un moșălău homofob pus pe rele. Așa că Big Jim s-a îmbătat criță și a reușit să găsească soluția: a aruncat în aer tot depozitul! Culmea, n-a ținut niciun discurs după aia!

După atâtea răpiri în Irak, jurnalista Angie McAllister a dobândit cetățenie Irakiană. :))) Cum ar suna?

După atâtea răpiri în Irak, jurnalista Angie McAllister a dobândit cetățenie Irakiană. :))) Cum sună?

Bine tu, Big Jim! Zi-le că le zici bine! Dacă nu Big Jim, atunci cine? Dacă nu prin explozie, atunci cum? Poate era mai simplu să-l trimită pe Junior să-i ceară un pahar de apă lui Ollie, garantez că la primul „nu” venit din partea lui, moșul ar fi primit în schimb o decapitare, o castrare, și-un pumn în gură scurt, de amorul artei.

Acestea fiind zise, concluzionez, și mă voi uita cu interes la celelalte două episoade – 8 și 9, pe care deocamdată nu le-am văzut. Voi reveni cu articolele în maximum 48 de ore de la postarea acestuia, sper însă să reușesc în 24 – vedem.

Indru, The Writer.

Valar Morghulis!