Game of Thrones – 3×08 “Second Sons”

Oh, dear, I am gorgeous!

Tyrion: Oh, dear, I’m gorgeous! Sansa: Oh, dear, I’m fucked!

Daario Naharis pentru noi, este Loras Tyrell Doi! Oh my God, cum au putut să-l facă atât de crappy?

În episodul ăsta au existat câteva prezențe-viteză, cum ar fi de exemplu prezența ”colegilor” lui Daario, care au apărut și-au dispărut atât de repede încât nici nu ne-am dat seama că au trecut pe aici. Au mai apărut și două movile, din cada de baie a lui Daenerys, dar de asta vorbim mai încolo. 🙂

Deea: Prevăd ceva între Daenerys Targaryen și noua ei achiziție în armată  Me gusta!

Mie nu-mi gustă nimic, e stresant Daario ăsta la maxim. După ce că în esență nu-mi plăcea rolul personajului, prin prisma acțiunilor lui, au ales un actor de tot rahatul și au și construit personajul într-un mod penibil (și teribil în același timp) când el era de fapt un fel de Drogo 2 cu diferența că vorbea altă limbă.

Take, Ianke și Cadâr

Take, Ianke și Cadâr

StEFaN: Și zău că de fiecare dată când apare Stannis pe ecran pe melodia lui de fundal, îți dă fiori.

Stannis îți dă fiori și fără melodie. :)) Oricum, ar trebui să bage cineva pe YouTube varianta Techno, Dusbtep, sau măcar Marșul Imperial al lui Vader peste o secvență de-a lui Stannis. 😀 Sau în ultimă instanță melodia din Benny Hill. :)))

Skipper: Tyrion : And so my watch begins…

And the prize for Line of the Season goes to Tyrion Lannister! Da, aparent toate lucrurile legate de Tyrion care sunt făcute diferit în serial sunt mai bune. Spre deosebire de restul. 🙂

tumblr_mdsbk9y0uy1r1hu6ho1_500

Zanduka: Cât despre calitatea sezonului 3, părerea mea e că te înşeli amarnic.

La calitate sunt de acord cu el, în sensul că mi s-a părut mai slab ca primul. Ca al doilea e absolut sigur mai bun ăsta de față. La scurtime… deh… unii zic că 56 e exagerat. 15 ajunge de obicei, 20 maxim. J Ah, despre ce era vorba?

You know, I could use the Sullied ones too, if you have any...

You know, I could use the Sullied ones too, if you have any…

Cosmin: Filmul urmărește doar acțiunea din Urzeala Tronurilor, sau firul acțiunii din film urmează toate volumele din serie?

Le urmărește pe toate, dar pentru un motiv anume producătorii n-au vrut să dea titlul seriei la serial, le-a plăcut mai mult „Urzeala Tronurilor” decât „A Song of Ice and Fire”. Ironia e că e un singur tron în tot serialul. :))))

Mynsc: Deci pumnalul ăla îți salvează viața, și tu-l lași în zăpadă după asta?! wtf..

WTF Moment of The Year Award goes to Samwell. Și eu am zis la fel. În carte îl luase cu el… Dar într-adevăr inițial era prea rece și nu putea să-l atingă.

Anamaria B.: Daario Naharis e tipul care a ucis 3 oameni la alegerea Aryei, nu? Surprinzătoare apariția lui acum, plină de mister.

Nope! Ăla e Jaqen H’ghar. 😀 Daario a zis Valar Morghulis pentru că a tras moneda Braavosi, iar în Braavos „Valar Morghulis” și „Valar Dohaeris” sunt forme de salut. N-are nicio legătură cu Jaqen (sper).

Oricum, dacă e s-o luăm așa, Melisandre și Thoros sunt și ei Jaqen. :))) E ca și cum ai spune că toți oamenii care au zis vreodată „konichiwa” sunt Ninja. :)) Konichiwaaaaa!!!!

You could try his balls. Tongue is too mainstream.

You could try his balls. Tongue is too mainstream.

Gabi: Mă bucur că n-am mai avut scene de tortură cu Theon, sper ca Greyjoy să iasă cu bine din mâinile lui Melisandre.

Aoleu! Greyjoy e în mâinile lui Melisandre? De când? Și ce-i face aia cu mâinile? Mie mi se pare suspect…

Raiden: Dacă un personaj zice „Valar Morghulis” atunci imediat e Jaqen? Nu! Categoric nu? (era retorică asta? :D)

O să fac o mică paralelă cu cartea, fără spoiler, zic eu. Când e prezentat prima dată Daario Naharis în carte, simți că ai putea să dai pe Twitter #swagger, #distrust, #lust și să-l găsești. Bine, poate nu înțeleg eu prea bine cum funcționează Twitter, dar probabil voi o să înțelegeți ce am vrut să zic.  Ideea e că aici nu mi s-a părut Daario prea mare și tare. Într-adevăr, până la sfârșit i-a decapitat pe ăia doi, dar pentru mine nu a fost la fel de convingator.

Exact. Daario în carte era căpitanul Stormcrows, nicidecum locotenent al Second Sons. E un Tyroshi. Avea barba împletită în trei, și era un badass autentic. Aici e aproape la fel de praf ca Loras. Daario nu era așa mort după Dany din prima, ea era moartă după el. Și pe bună dreptate, uite mai jos ce mâini avea. 🙂

Daario_Naharis

Brown Ben Plumm era comandantul celor din Second Sons, Kasporio era al doilea ca ierarhie, iar Mero era și el unul din lideri (care într-adevăr erau trei la număr).

P.S.: Ai nimerit-o cu Twitteru’! 😀

Sun: Ce mi se pare interesant este faptul că pumnalul era făcut din nisipul transformat în sticlă de răsuflarea (focul) unui dragon. Deci monștrii ghețurilor erau vulnerabili elementului foc. Genială găselnița!

Intrigant că nu-i dăduse nimănui prin cap să-i ardă mai devreme… Scuzați expresia!

Prima Nuntă...

Prima Nuntă…

Mateinho: Chiar sunt curios ce se va întâmpla cu “lipitorile” alea puse pe foc de Stannis, în mod normal ar trebui să pățească ceva nasol cei 3 numiți.

Stai să vedem. Care erau? Robb Stark, Balon Greyjoy, Joffrey Baratheon. Țineți minte cele trei nume! (Și căutați indiciul lui Tyrion).

GRRM: @raiden07, din câte îmi aduc eu aminte, în cărți Daario era descris cu barba si părul vopsite in albastru și mustața în galben. Iar barba era despicată în trei părți.

Raiden: @GRRM: Adevărat! Barba aia în trei părți mă fascina când citeam cartea. Și cam în fiecare scenă Martin o menționa.

Probabil s-au gândit că e mai plauzibil să-i fure mințile lui Daenerys un „frumușel” din ăsta. NOT! Clișeic!

Dacu: L-a cât e de dus cu pluta autorul cărților, cred că din familia Stark mai rămâne doar Arya în viață. Sper ca Mojo Jojo Joffrey să întâlnească o variantă a lui Țepeș.

No țepe involved, ca să zic așa. Și nu rămâne doar Arya. 🙂 Mai rămâne și… [zgomot specific unei strangulari, editorul nu mai zice nimic]

Vladtud: Nu lași cortul reginei și regina neprotejată, mai ales când face baie!! (Im looking at you Jorah).

Avea mâinile ocupate Jorah, se uita prin găurica din cort. :))

DOAR_MAI_Ai:  Mă bucur, Deea, că nu sunt singurul care crede asta. Oare o să fie gelos Ser Jorah Mormont?

Evident! Vezi poza.

jorah

Mynsc: Și că tot mi-ați adus aminte. Tot n-am ințeles exact de ce Moș Martin i-a facut pe toți copiii ăștia atât de mici. Cam toți au sub 18, unii chiar mult sub.

Robb și Joffrey de exemplu, principalii regi din momentul de față, au ambii sub 16 ani din ce-mi aduc aminte.

Robb are 16 acum, iar Joffrey 14.

Adică da, Joffrey e clar dus cu pluta etc, însă până la urmă e un copil de vreo 13 ani răsfățat. Dacă te gandești la întreaga poveste din punctul ăsta de vedere, parcă se diluează un pic grandoarea intrigii.

Repet, Joffrey are 14. 🙂 Mie mi se pare că e mai grandioasă intriga dacă sunt copii, ca în carte.

Ygritte râdea de Jon Snow că încă e virgin, însă el are vreo 14 – 15 ani. Care-i faza, ăștia din Westeros ar trebui să fie deja bărbați de la 10 ani? 

Jon are 16, e de-o vârstă cu Robb, sunt născuți în același an.

Game-of-Thrones-Second-Sons-Loras_and_Cersei

Margaery Tyrell, pe cat de vicleana si trecuta prin viata pare, are 16 ani.

Pe-asta ai nimerit-o perfect, e de-o vârstă cu Robb și Jon, născută în același an cu ei. 😀

Clarificare: e vorba de un decor fantastic, construit pe șablonul Evului Mediu, în care vârsta de căsătorie era destul de mică. Erau soldați de tineri, luptători, noi suntem o societate „întârziată” din punctul ăsta de vedere, dar motivul era și durata medie de viață, care pe vremea aia era mult mai mică. Deci e perfect explicabil, are chiar mai multă logică în felul ăsta.

Rubrica „Marius”:

1. Poezie

Poezie, poezie, dar rimează cu hârtie? 😆

2. Tyrion este un mare bulangiu. De 3 sezoane aștept să o admir pe Sansa în toată splendoarea fecioriei sale, iar când ajunsesem pe culmile extazului să aud fatidicul stop; cât de cruntă poate fi viața asta???

Ia uite unde era PedoBear și  noi nu știam. 🙂 Sansa e minoră, măi. Are 13 ani. Actrița are 17 ani, și sincer nu mi se pare cine știe ce. 🙂 Daenerys FTW!

BOOBS!!!

BOOBS!!!

3. După ce Stannis și-a pierdut din virilitate în bătălia de la Blackwater, Lady Melisandre și-a găsit un nou ajutor în propagarea iubirii față de R’Hllor.

De-asta striga Gendry „Ajutooor! Ajutooor!” 😉

4. Aviz amatorilor de senzații tari: sexul și lipitorile nu fac casă bună.

Asta-i de fapt pentru amatorii de senzații moi, că lipitorile alea erau în stare flască. 😀

5.Margaery încearcă să se apropie emoțional de viitoarea sa surioară/mamă soacră, din păcate Cersei nu gustă glumele proaste, așa că în loc de tradiționala îmbrățișare îi promite o strangulare.

Adică în loc de strângere de mână, îi oferă călduros o strângere de gât. Big deal! 😛

Mie însă mi-a plăcut Olenna la faza asta, când îi explica lui Loras c-o să ajungă socrul lui Margaery. 🙂

6.Sam Tarly a.k.a Fat Boy Slim, singurul om din Night’s Watch care nu știe să facă un foc, reușește să distrugă cu oarecare ușurință un amărât de White Walker.

White Walker-ul a făcut contestație!

He did what now???

He did what now???

7. Daario Pretty Boy Naharis intră în scenă și face omor, de fapt dublu omor și primește o răsplată regească: Danny is smoking hot.

Prea mulți băieței din ăștia prin seriale la ora actuală, mie unul mi-a ajuns. Daario trebuia să fie un luptător feroce. L-au făcut mai papagal decât permite legea. 😀 Mai freacă cu ceva intrigile lui Daenerys, ca să zic așa. Dar tot degeaba.

Acestea fiind zise, avem ultimele două episoade la pachet. 🙂 Ne așteaptă vremuri interesante.

Vă las să speculați, evident eu știu deja ce se întâmplă. 😉

Și eu știu, și mă bucur! V-am lăsat și un indiciu pe pagina asta. ;)

Și eu știu, și mă bucur! V-am lăsat și un indiciu pe pagina asta. 😉

Valar Morghulis!