Game of Thrones – 3×04 “And Now His Watch is Ended”

Westeros, you are fucked!

Westeros, you are fucked!

Episodul 4 a fost episodul schimbărilor și al întorsăturilor de situație. Situația cea mai întoarsă a experimentat-o Kraznys, când i-a întors Dracarys creierii pe dos.

Era evident că Dany știa Valyriană, prea stătea ea așa și-l privea cu coada ochiului când o făcea ăla curvă (jocul de cuvinte e accidental). Asta pentru cei care n-au citit cărțile. Ceilalți știau deja oricum.

În concluzie, lecție de viață pentru Ser Jorah și Ser Barristan, care s-au învățat minte în a nu mai pune la îndoială intențiile și acțiunile reginei lor, Milfa Dragonilor. La urma urmei, cuvântul Milfei e literă de lege.

Varys a fost omul episodului, în opinia mea, prin relatarea evenimentelor tăierii lui. Contrar așteptărilor multora, nu s-a întâmplat în timpul unei mahmureli. 😀 Zicea cineva că n-ar avea încredere într-un om fără ouă. Mateinho? Păi ia să gândim logic:

Deci aici îl ții pe Bieber? Pfuaaaiii, ce pute...

Deci aici îl ții pe Bieber? Pfuaaaiii, ce pute…

Omul cu ouă: evident activ sexual (până la o anumită vârstă, care de obicei e destul de târzie, că unii bărbați pot face copii și la 90 de ani, vezi tatăl lui Julio Iglesias de exemplu.

Omul fără ouă: evident inactiv sexual.

Deci ăla fără ouă nu mai poate fi „persuadat” de femei în niciun fel. Nu-l impresionează. Deci nu vor putea stoarce informații de la el, de exemplu. 😉 Nici nu-l vor putea distrage. Deci acel om când își va seta un target, va avea mai puțini factori perturbatori în cale decât unul cu ouă. Deci dacă îi câștigi prietenia, poate fi de încredere. Singura problemă e doar cum faci să i-o câștigi. 😀 Și cum îți dai seama că i-ai câștigat-o.

joffree

Teleenciclopedia: Aici vedeți prădătorul cum își privește viitoarea victimă anticipând momentul când o va mânca. Când o va mânca în fund și va face o greșeală, ca s-o maltrateze el.

Sunt încă dezorientat în privința lui Theon. Puștiul ăla tânăr care s-a făcut că-l salvează vrea să fie Ramsay? Cred că lălăie treaba ca să ajungă cu el cum trebuie în sezoanele următoare, să ajungă să corespundă cu cărțile viitoare. Știu eu?

Titlul episodului a venit de peste Zid, mai precis a vrut să accentueze moartea lui Jeor Mormont. „And Now His Watch Has Ended”. Ironic, având în vedere că marele moment al episodului l-a făcut Daenerys, și nu Jeor. Partea de dincolo de zid este transpusă foarte plictisitor în film, nu mă entuziasmează absolut deloc, pe când cea cu Daenerys e intensă la maxim. În carte era cam invers. 😀

Serios, nici un joc de cuvinte cu „Talk to the hand” din partea lui Jaime? 😀 Ar fi fost amuzant. 😛

boyyy

Bolton. Ramsay Bolton. Is it?

Da, clar, a fost recenzia jocurilor de cuvinte. Eu însă nu mai am cuvinte și trec la următoarea, care mi-e puțin mai fresh în memorie.

Valar Morghulis!