CSI – 14×04 “Last Supper”

Naevia eating human meat. Your argument is invalid.

Naevia eating human meat. Your argument is invalid.

Uite și un caz cum îmi place mie, din ăla cu premisă fabuloasă, să te facă să sari de pe scaun în momentul în care pornește genericul – deși sincer la faza asta cred că era mai frumos să înceapă când a scuipat tanti aia ochiul.

Mi-a amintit de unele cazuri din CSI Miami, care păreau cele mai interesante cazuri dintre cele din serialele CSI în forma în care erau ele prezentate inițial. Probabil fiindcă în Miami sunt criminali în mai bolnavi mintal decât în alte părți Vă dați seama ce insultă e asta la adresa criminalilor în serie din alte State!  😉 Apropo, Dexter Morgan, ai ceva de spus în apărarea ta? 😀

Știu! E Elodia!

Știu! E Elodia!

Mai fusese o fază (nu știu câți dintre voi o știu) cu echipele de filmare de la CSI care au descoperit un cadavru pe bune. S-a întâmplat pe vremea când Grissom încă era personajul principal din CSI, dar nu cu echipa de la serialul original, ci cu cele de la Miami și New York, primii descoperind un cadavru și cei din urmă o mumie (practic, cadavru mumificat). Au fost faze de genul oprit filmările, sunat băieții adevărați (Alo, poliția? Sunt David Caruso, aka Horatio Caine, și tocmai mi-am pus ochelarii de soare. Puteți să veniți puțin? Filmările sunt mortale! YEEEEAAAAAAHHH!!!) și făcut pauză până eliberau ăia scena crimei. Evident, dacă dădeau ăștia din Las Vegas peste ceva de genul ăsta, fac pariu pe cât vreți că-l și rezolvau până ajungea poliția la ei. 🙂 Mai ales că era și Grissom pe acolo pe vremea aia. 😀

Din păcate/fericire (depinde cum privești problema) nu s-a întâmplat lucrul ăsta, deci hai să revenim la episodul de față și de ce l-am adorat.

Ochiul lui Big Brother!

Ochiul lui Big Brother!

Scena de început a fost construită perfect, mi-a adus aminte de genericul de la Dexter. Evident, m-am prins că era vorba de un om încă de când picura ăla sânge pe farfurie, dar tot am asistat la scenă cu sufletul la gură, fiindcă voiam să văd când se prind ăia. 🙂 Și toată treaba, de la unghiurile de filmare și până la coloana sonoră, a fost în armonie perfectă.

Lucrul care m-a deranjat puțin a fost vocea/accentul prezentatorului, care parcă venea ca nuca-n perete și diminua din intensitatea scenei.

Simpatic a fost tipul care a „ghicit” specimenul, insistând în continuu că trebuie să primească punctele bonus.

O mână de ajutor pentru Sanders.

O mână de ajutor pentru Sanders.

Acțiunea episodului a fost destul de imprevizibilă, eu bănuind inițial că blonda i-a omorât (crezând eronat că blonda era sora fetei violate). N-am luat-o în calcul pe producătoare exact din motivul angajării celor doi – mă gândeam că nu i-ar fi angajat dacă știa deja cine erau. N-am realizat că putea să nu fi știut dinainte.

Valar Morghulis!

P.S.: Am aflat și ce-i cu George Eads între timp. Zice că ieșirea din peisaj o să fie explicată în episodul 300 și că implică ceva special training la Quantico. Hopa! Oricum se întoarce pe 20 Noiembrie, în episodul cu numărul 9 din acest sezon. www.csifiles.com/content/2013/10/nick-returns-to-csi-on-november-20/