Spartacus – 3×09 – “The Dead and the Dying”

Spartacus, God Of The Arena

Spartacus, God Of The Arena

Șase, Pompei!

Stăteau așa, într-o zi, în 71 înainte de Christos, doi strategi: Spartacus și Crassus. Și cum stăteau ei liniștiți și se războiau, hop Pompei să le strice petrecerea.

Blazonul lui Pompei era constituit dintr-un delfin și un uliu. Era sau din Casa Mallister (Above the Rest), sau din Casa Arryn (As High as Honor). Astea două aveau ulii. Niciuna cu delfini din păcate. 😀 Poate doar Tully, cu păstrăvul (Family, Duty, Honor) să se apropie vreun pic. 😛 Reclamă mascată la Game of Thrones. :))

The Passion Of Agron

The Passion Of Agron

Ei, și zice el Sparty să facă o nefăcută. Ia să-l trimitem pe Gigel la Crassus îmbrăcat în hainele pe care le-am luat de la soldații lui Pompei, și să-i propună o întâlnire. Zis și făcut! Ia Gigel (sau mai degrabă Gigelus) armura, o pune pe el (era cu trei mărimi mai mare, dar n-au fost probleme, a îndesat balegă în ea cât să facă diferența) și pleacă spre Crassus.

Ajuns în tabăra acestuia, își spune replicile învățate anterior de la Spartacus (Care i le scrisese initial pe o foaie, cu cărbune, realizând în scurt timp că a făcut-o degeaba, întrucât Gigelus era analfabet, așa că a trebuit să i le transmită oral, folosind anumite cuvinte cu „f”, „g” și „m” pe care nu le putem reproduce) și speră la ce-i mai bine.

L’Oréal. Pentru că merit!

L’Oréal. Pentru că merit!

Inteligent din fire, Caesar simte că ceva pute (o fi fost balega?), și-l combină pe Crassus să-l trimită pe fi-su, Marcelică Junior zis Tibi, direct în mâinile lui Spartacus (a avut Tibi noroc că Agron era în captivitate, că cred că ajungea în altceva, și nu era mână :P).

Am asistat la probabil cea mai liniștită bătălie din istoria serialului, și evident cea cu cel mai puțin bulion. Am fost șocat, oripilat chiar, de cât de mult sânge n-am văzut în scena aia. E o dizgrație la adresa serialului, efectiv! E ca și cum ai face o scenă de sex cu Gannicus singur. N-are sens!

Aoleo, am belit-o, este?

Aoleo, am belit-o, este?

Plus că n-au existat victime. I-au capturat în viață pe toți. Se vede c-a murit Crixus, au rămas numai Terminați în viață. :))

Oricum, genial ce-a urmat, întoarcerea la origini: luptele în arenă! May the boullion flow!!! Spartacus: Boullion and Sand v2.0!

Și se luptă Spartacus cu doi!

Tibi e stresat…

FATALITY!

FATALITY!

Și se luptă Gannicus cu trei!

Tibi e demoralizat…

Și se luptă Nasir cu o mulțime (Oppa Gang-Bang Style!).

Tibi e excitat (he got the weirdest boner)…

Și vine rândul Naeviei să se lupte cu Tibi.

Aoleo! Nu! Nu vreau! Dă-te să ies din cadru, poate nu mă vede nimenI!

Aoleo! Nu! Nu vreau! Dă-te să ies din cadru, poate nu mă vede nimeni!

Și tocmai când credea Tibi că e terminat, apare Caesar și lovește c-o contraofertă: 500 people la schimb pentru Tibi.

Ține-mă de mână c-are Naevia o conștiință! Am trăit s-o văd și pe-asta! Evident, stăteam jos când mă uitam la episod, dar dacă aș fi stat în picioare mi-ar fi trebuit un scaun. De urâtă nu-i frumoasă, da-i deșteaptă rău proasta! Îl „iartă” pe Tibi în detrimentul celor 500 de dilăi. Pfoaaaaiiii, altă premieră a la Spartacus! Clar că final mai exploziv n-am văzut, îți explodează capul când te gândești câte omucideri au lipsit din episodul ăsta!

În gură, dă-i în gură!!!!

În gură, dă-i în gură!!!!

Și când era el Tibi fericit, gata de părăsit captivitatea, hopa Kore cu sula-n coaste. 😛 Okay, nu era chiar sulă, era o lamă, dar tot pe-acolo. Și moare Tibi…

Sincer, era singura moarte care era firesc să se întâmple în episodul ăsta. Și chiar dacă n-a fost magistrală precum am fi vrut, măcar a fost lipsită de onoare, ca și a lui Crixus. Cui pe cui se scoate!

Courtesy of Raiden07: Groupies of Ancient Rome

Courtesy of Raiden07: Groupies of Ancient Rome

Courtesy of Raiden07: Groupies of Ancient Rome

Courtesy of Raiden07: Groupies of Ancient Rome

Îmi e și mie într-un final clar de ce n-au vrut ăștia să difuzeze „The Dead And The Dying” în week-end-ul cu Paștele catolicilor: treaba cu crucificarea. Unde mai pui că Agron are și anumite orientări cu care Biserica nu coincide (decât pe la spate, scuzați jocul de cuvinte), deci prezentarea lui ca martir în coincidență cu un simbol al Creștinismului ar fi creeat controverse.

Dar am toată speranța că, în ciuda acestui fapt, vom avea parte de „Apocalipsa după Agron” în episodul zece! 😀

That look can move mountains! And also... underwear. :)

That look can move mountains! And also… underwear. 🙂

Poll – Citatul zilei:

(Gannicus) “To return to shackle and lash, no. To stand upon the sands again… to know a clear purpose of who you are and what must be done… that is a thing that calls to all of my kind…”

(Spartacus) “Gladiators seek to best all. It’s the only way to survive in the arena.”

(Naevia) “The way it fit hand, I thought it forged for woman—or sickly child.”

(Caesar) “He would offer Jupiter’s throne in return for festering disease that sprung from noble loins.”

Zi mersi că nu oferă Jupiter’s cock, c-aveați parte de-o surpriză! :))

Naevia holding a stick. Not as sexy as I'd imagine...

Naevia holding a stick. Not as sexy as I’d imagine…

BURN!

BURN!

Și cu asta finalizăm (scuzați expresia) penultima recenzie la Spartacus. Mai am una. Pot doar să spun că o să-mi lipsească enorm serialul ăsta. 😀

Mă gândesc însă la șansa unui spin-off cu Caesar, și la faptul că au conturat personajul foarte bine până în momentul ăsta – ce naiba, doar a ajuns să-mi placă, ceea ce e o performanță extraordinară, plecând de la douchebag-ul din primele episoade. 😛 Poate a avut și violul lui Tibi rolul lui, și cred că nici tunsoarea lui Caesar nu i-a prins prea rău, dar în condițiile din prezent aș urmări o continuare cu Iulius Caesar în prim-plan. (SPOILER: MOARE!)

Acestea fiind zise, ne vedem în viitor!

Valar Morghulis!

“For Sura, For Varro, For Mira, For Oenomaus, For Diotimos, For Rhaskos, For Sanus, For Donar, For Duro, For Acer, For Totus, For Barca, For Nemetes, For Liscus, For Mannus, For Plenus, For Tychos, For Brictius, For Sophus, For Crixus! CRIXUS!”