Game of Thrones – 3×06 “The Climb”

GoT Title Image

“Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb, they cling to the realm or the gods or love. Only the ladder is real. The climb is all there is.”

(Varys + Littlefinger)xMind=BLOWN!!!! (Teorema lui Indru, conform căreia întotdeauna produsul dintre mintea umană și suma abilităților filozofice ale lui Varys și Littlefinger este egal cu o tonă de explozibil plastic). Epic dialogue!

Revenind la schema lui Marius, cum îmi place mie să-i spun, sau „Tentative de a instrui în Taina de Gheață și Foc:

Awww... How cute! Show me duckface...

Awww… How cute! Show me duckface…

„Melisandre se duce la shopping după ciupercuțe otrăvitoare, mătrăgună și sânge de sorginte regală.”

NO! FOR THE FREAKIN THOUSAND TIME, SOMEONE SHOULD TELL THEM TO STOP FUCKING WITH OUR STORYLINE!!! THERE’S NO SUCH THING AS MELISANDRE GOING AFTER GENDRY. NEXT THING YOU KNOW, TYRION WILL GET PREGNANT! (I wouldn’t really exclude that option)

Joane, te ubec!

Joane, te ubec!

„Jon se apucă de alpinism și reușește să ajungă în vârf cu coardă cu tot (Ygritte).

Dacă și ea a ajuns într-un vârf săptămâna trecută, era cazul să ajungă și el. Bine că nu s-a rupt coarda, că vedeam Gazeta de Westeros titrând a doua zi: „Lui Jon Snow i se rupe”.

„Meera și Osha are like bitches battling over a bone.”

Who’s bone? Bran’s? 😀 Eu deja le ignor pe-alea, și-așa e plictisitor subplotul de mori, prefer o Daenerys sau un Tyrion oricând. 🙂

tumblr_m55znoGhed1qcv1rao1_r1_500

„Sansa e atat de naivă și dulce încât mă îngrețoșează, sper ca Tyrion să o aducă cu picioarele pe pământ, deși mai degrabă Pezevenghiul o să prefere altă modalitate de a folosi picioarele Sansei.”

Parcă Tyrion ar fi singurul. :)) Ce trebuie să fac ca să ajung Tyrion când mă fac mare? 😀 Apropo, actrița care o joacă pe Sansa a renunțat la școală. Cică nu e de ea, nu se înțelegea cu profesorii. Dacă renunțam de fiecare dată când nu mă înțelegeam cu un profesor aș fi fost analfabet acum. :))

„Tywin Lannister e cappo di tutti cappi și nici măcar trandafirul din Highgarden, Lady Olenna, nu are suficienți spini.”

Am citit „sâni” prima dată, eram like „WHAAA???”. În orice caz, suficienți spini ca să ce? Să-l înțepe? Hear me roar! I have a thorn in my side! 🙂

tumblr_mm5bohSMFk1rj6zu0o1_500
„Robb și clanul Tully pun la cale o nuntă care va schimba soarta războiului.”

Pe-asta ai nimerit-o perfect! Sunt fără cuvinte!

„Arya cu arcul și Joffrey cu arbaleta: cine este mai letal? Melisandre zice că asta mică, dar Ross parcă i-ar da câștig de cauză regelui.”

Să dea naiba dacă-mi aduc aminte de faza cu Joffrey. L-am văzut în episodul ăsta doar când vorbea Littlefinger de faza aia cu scara, și avea arbaleta în mână, dar s-a comutat repede pe Jon Snow, și nu mai țin minte exact ce făcea cu ea. În orice caz, ăștia de la HBO au încurcat sexele cu armele, că Marcu trăgea cu arcu’, și Aneta trăgea cu arbaleta. 😀

„Littlefinger, într-un moment de superioritate tactică, îi dă șah păianjenului. Westeros nu e suficient de mare pentru amândoi, așa că: There can be only one.”

Am putea spune chiar „superioritate sintactică”, având în vedere că l-a făcut din vorbe. 😛 Dar nu și-a spus nici Varys ultimul cuvânt. Avem noi niște cadre surprinse cu camera ascunsă:

s1

s2

Acestea fiind zise mă bucur să fiu la zi cu serialul, și promit solemn că nu mai întârzii. Având în vedere că a trecut 1 mai, a trecut Paștele, acum sunt pus pe fapte cu forțe noi.

Recenziile în original (și cu spoilere istorice, adică paralele carte-film) le găsiți pe blogul meu, indruwriter.com, alături de recenzii la cărți, filme, și Flash Fiction-uri (deocamdată). Am o nuvelă în lucru, o s-o postez și pe-aia în PDF la un moment dat. E-n engleză. Plus alte surprize. Stay Tuned! (Evident, sunt surprize și pentru mine deocamdată, având în vedere că încă nu m-am gândit la ele. :)) )

În caz că vă era dor de Alphas, l-am găsit pe Gary (Ryan Cartwright) pe net:

alphas

(evident își face de cap)

P.S.: Hristos a înviat!

Valar Morghulis! (da, știu, parcă nu-ți vine să pui cele două expresii una lângă alta :P)