The Mentalist – 5×22 “Red John’s Rules”

the-mentalist-red-john-suspects-7-seven-s05e22-season-finale

Și iată-ne ajuși la finalul sezonului, cu o mare listă în brațe. Șapte nume fermecate, care naiba-i Red John frate?

Teoriile sunt multe și mai mult ca sigur că sunt și hibe destule prin ele. De-aia nu putem rămâne la una singură, ci acceptăm mai multe ca posibile.

Dar să începem dezbaterea:

Alex. D: Întrebarea este: RJ chiar e unul din lista aia? Având în vedere mai mulți factori, eu aș spune că 99% sigur nu este, cu toate că și RJ în înregistrare spune că Jane a avut parte de “a lucky brake”, deci faza că s-au salutat rămâne în picioare, numai că nu cred să fie unul din lista “finală”.

Heller a zis că RJ e parte din listă – vezi comentariul lui Zippo. Eu îl cred, având în vedere că dacă minte probabil îl linșează fanii și-i lasă un smiley roșu ca amintire pe perete. 🙂 Și cred c-ai vrut să zici „a lucky break”, adică pauză, că „a lucky brake” poate fi oximoron în unele cazuri (pui frână bruscă, ai ghinion – te lovește volanul în nas). 😀

Mihai: Nu e Stiles, pentru că crimele au început la o fermă condusă de oameni din secta lui și ar fi fost recunoscut, nu cred că e Kirkland deoarece ar fi prea evident, iar copilul ăla ciudat nu e pentru că e prea tanar… și prea ciudat.

Exact. Stiles a fost pus acolo ca să deruteze, Kirkland la fel – a dat mâna cu Jane abia după ce Lorelei i-a spus faza cu datul mâinii, deci nu e el. Partridge cred că e planul de backup al scenariștilor, și oricum dacă e adevărată teoria cu SKIPMAN 7 pe care o spunea Ayureah în comentariile de la episodul trecut, Partridge fiind al 7-lea om din listă, înseamnă că el sigur nu e.

Ctc: Patrick James are dublă personalitate… Iar cea de-a doua personalitate e Red John..

Io zic că are triplă, dublă ar fi prea previzibil! Dar în ce episod a apărut Patrick James ăsta? Că eu nu-mi amintesc… 😉

Alex D.: Am stat, m-am gândit și într-adevar tipul pare așa de creepy încât în momentul în care analizezi totul pare PREA evident să fie el.

De acord. Tocmai de-asta eu cred că nu e.

Darius: 1)Brett Partridge a apărut în primul episod al serialului, în ultimul din sezonul 2 când ,,RJ” îl salvează pe Jane și la începutul episodului ăsta!
2)Bret Stiles știa unde se află tipa aia ciudată, clarvăzătoarea, când a eliberat-o Jane. El are mari șanse să fie RJ.
3), Gale Bertram, șeful de la CBI, a citat în ep. 16 al sez. 3 din poetul preferat al lui Red John, William Blake!
Ceilalți 4 nu au nicio șansă să fie R. John.
Outside the list – Minelli!

Întrebare: Dacă Ed din Ed, Edd și Eddy îi spune lui Edd „Dublu D”, atunci Bret Stiles îi spune lui Brett Partridge „Dublu T”? WOW, A DOUBLE RAINBOW!!!

Kain: Eu zic că e Jacob din LOST 

Neah, mai degrabă Chuck Norris! 🙂

Happy Heart Attack Day, Jane!

Happy Heart Attack Day, Jane!

Crisstina: Acum urmează o perioadă în care toată lumea va sta și va analiza lista celor 7 ca la sfârșit să ni se demonstreze că v-ați chinuit degeaba și că probabil nu e nicio persoană de pe listă, și că Red John e cineva la care probabil nu ne-am fi gândit niciodată.

Hopa… iată o teorie interesantă! Presupunând că cei șapte sunt într-adevăr valabili, cum zice Heller, și că Red john e cineva la care probabil nu ne-am fi gândit niciodată, cum zici tu, din punctul meu de vedere cel mai improbabil candidat la postul de Red John ar fi Ray Haffner (pe locul doi Thomas McAllister, care a apărut în serial doar în episodul 1×02, iar pe 3 Reede Smith, care a apărut doar în 5×01). Deci… Haffner For Red John? 😀

În orice caz, avem un drum lung în față, însă în sezonul următor cred că sunt mari șanse să vedem cine e Red John. Am trăit noi s-o vedem pe mama copiilor lui Ted Mosby din How I Met Your Mother, și nu-l vedem pe Red John? 🙂

Valar Morghulis!