Game of Thrones – 3×10 “Mhysa”

Mhysa!

Mhysa!

“Yousa thinking yousa people ganna die?” – Jar Jar Binks discutând cu familia Stark înainte de Nuntă. De fapt, e citat din Star Wars, dar se aplică și în Game of Thrones. 😛

După ce data trecută am fost martorii unei nunți senzaționale și am trecut prin niște traume care mai de care mai de neuitat…

tumblr_inline_mo74296pKD1qz4rgp tumblr_inline_mo74esY0jP1qz4rgp tumblr_inline_mo75c8VnFD1qz4rgp tumblr_inline_mo756j8EOe1qz4rgp tumblr_inline_mo75ikKAIb1qz4rgp tumblr_mo2shewB611r73t2so1_500

…unii din noi au decis să se refugieze în cosplay…

tumblr_mo4qmbd1D01rdb4x1o1_r1_400

…iar alții și-au găsit în final satisfacția în Mhysa:

MHYSA! MHYSA! MHYSA!

tumblr_inline_mo5n7hH3QO1qz4rgp

Dar lucrurile n-au stat întotdeauna atât de bine. A fost un drum lung de parcurs, presărat cu tot felul de aventuri:

tumblr_mo6x49WwMg1s9ivn0o1_500
“Any man who must say ‘I am the King’ is no true king.”

– Tywin Lannister, Game Of Thrones

Concluzia acestuia: s-a mai terminat încă un sezon din Game of Thrones. Și nu oricum, ci cu o spirală Mhysa. Dap, Gregorian din casa Bivolaru și-a lăsat amprenta în Westeros. Motto-ul casei e: ”Piss to the world!”

download (1)

Întrucât s-au întâmplat multe evenimente, voi Răspunde Întrebărilor Voastre în speranța că vă voi putea lămuri cât de cât anumite aspecte. Știți cum e, „speranța moare ultima”. Afirmația însă nu e universal-valabilă, întrucât ca să moară speranța, ea trebuie omorâtă, și singurul în stare s-o omoare e George R.R. Martin. Deci propun către Academia Română și toate forurile internaționale abilitate să schimbăm zicala în „Bărbosul moare ultimul.”

Așadar, să purcedem:

DanC: Ramsay mâncând cârnatul a fost mai interesant.

Ai mai jos poză. Rămâi dator: 😉

Game.of.Thrones.S03E10.Mhysa (0_18_27) 000111

Eu le ceream bani în plus pe-o scenă de-asta. Și nu oricum, ci sume serioase nene!

Highside: O iubesc pe Daenerys. Mi s-a făcut pielea de găină la scena de final. Singura care merită să fie regină.

Clipboard01

GRRM: Ce înseamnă un mare actor, Charles Dance, ai senzația că te strivește cu disprețul său!

Perfect de acord, îl ador pe Charles Dance. Dar totuși, vreau să împart ceva amuzant, în caz că nu se mai văzuse pe aici:

Bgdi: Chiar sper că Daenerys va ajunge regină, căci așa cum zicea și cineva mai sus, este singura care merită.

George R.R. Martin ar spune (dacă ar fi român): Speri mata, dar speri degeaba… 🙂 Dacă am învățat vreo lecție de la Martin, e că nu-i niciodată pentru cine se pregătește, ci doar pentru cine se preface că nu se pregătește și de fapt se pregătește mai intens. 🙂 Littlefinger is my bet!

Clipboard01

Să îmi stea inima în loc când a fost săgetat Jon Snow! Domnule Martin, chiar așa?

anigif_enhanced-buzz-1010-1370624396-10_preview

Eu nu-mi aduc aminte să fi fost săgetat în carte. Poate cineva să-mi clarifice?

Cleaner: Bine că a scăpat şi sper să ajungă într-un fel “young wolf 2.0 ”.

Aoleo! Adică vrei să-l omoare Walder Frey și Roose Bolton la vreo nuntă? 🙂 Say no more, Moș Martin îndeplinește orice dorință! Merry Martinsmas!

a9djVE6_700b

Sun: Cred că ideea cea mai importantă a filmului a fost rostită de Melisandre:

“This War of Five Kings mean nothing. The true war lies to the north, my king.
Death marches on the Wall.”

Ai ghicit din prima, și tu și Paul1ca (deși el am senzația c-a citit cărțile 😛 ). Și sunt perfect de acord, având în vedere că la nord e groasă rău.

tumblr_mo7btsWG4Z1rsuxaco1_500

Sun: Dacă stau și mă gândesc cât de mici erau dragonii la sf. sezonului 2 față de cum sunt acum, bănuiesc că vor ajunge ca Balerion peste vreo 2, poate 3 sezoane maxim. Am înțeles și că Moș Martin mai are ceva de scris…

Îți dau un indiciu: Aegon era unul. Balerion era unul. Daenerys e una. Drogon, Rhaegal și Viserion sunt trei…

tumblr_mod3tyZFL61qa3ny3o1_1280

Paul1ca: @indru : aștept să faci pe blog la tine threadul despre ultimul episod pentru că au fost câteva schimbări destul de majore care merită discutate.

La naiba! Am văzut abia acum postul tău. Faza e că eu prefer să le pun pe blog gata scrise fiindcă la update nu mi le mai pune automat pe Facebook, Twitter și toate alea. Trebuie să le pun manual și consumă timp.

Ionuț Staicu (referindu-se la Daenerys): Probabil va muri în următoarea carte.

You know nothing, Jon Staicu. 🙂

Raiden07: A fost foarte bine ecranizată scena în care Tyrion află despre moartea lui Robb Stark. Joffrey mai avea puțin și sărea de bucurie, iar Tywin și Tyrion au fost grozavi la fiecare replică.

Mi-a plăcut enorm momentul, mai ales prin prisma lui Tyrion – atitudinea lui a fost super-ok și dovedește încă o dată că e un tip de o inteligență net superioară celor din jur. Mai puțin când vine vorba de Tywin, care-i e singurul egal din toată familia.

tumblr_moco0cAj7d1r934xfo1_500

Yara Greyjoy cine crede ca e? Spartacus? John McClane? In nici un caz nu e Asha Greyjoy.

Amen, brother!

Mateinho: Jon Snow nici despre el nu imi trece prin minte ce rol ar avea pe viitor.

Ironic, eu cred că la Jon Snow e cel mai evident. Era evident de când a ajuns la Rondul de Noapte, și e chiar dubios că Martin a făcut mișcarea despre care vorbesc eu. Evident, nu dau spoilere, dar e cam mură-n gură de la sine. 🙂

Mynsc: Episodul ăsta m-a făcut să consider toată lupta Lannisterilor pentru putere absolut irelevantă. Sunt ca niște copii care construiesc un castel de nisip la malul mării, chiar înainte de flux. 

Asta cam așa e, aceeași senzație o am și eu.

tumblr_mo6h60T80N1rhjoeto1_500

La Nord s-au trezit White Walkerșii iar undeva departe în Est Daenerys a strâns deja îndeajuns de multă armată încât să cucerească Westeros de vreo 5 ori.

Dacă mai descoperă Clegane că are vreo cinci frați nelegitimi, s-ar putea să aibă o problemă Daenerys, cu toți Unsuliții ei. :))

Stannis se pare că e primul “rege” care ia în serios avertismentele Rondului de Noapte și din motivul ăsta mi se pare cel mai serios dintre toți.

Și mie la fel. Întotdeauna am susținut că Stannis e teoretic regele de drept, dat fiind că vine imediat după Robert. Ca altcineva să-i ia locul va trebui s-o facă prin uzurpare, adică să-l omoare pe Stannis și să ia tronul cu forța, cum l-a luat Robert de la Aerys II Targaryen. Plus că Stannis, în afară de faptul că e cu mințile furate de Melisandre, e un rege destul de drept și destul de echilibrat, comparativ cu Joffrey, Renly, Balon Greyjoy. Față de Robb Stark e mult mai experimentat. Deci îi dau dreptate lui Ned Stark, Stannis trebuia să fie rege.

tumblr_mo5uknYvgS1qa0n48o1_250tumblr_mo5uknYvgS1qa0n48o2_r1_250

tumblr_mo5uknYvgS1qa0n48o3_r1_250tumblr_mo5uknYvgS1qa0n48o4_r2_250

Mă așteptam să-l trimită pe Davos să fie Lordul Comandant acolo. S-ar potrivi moshu perfect, mai ales că n-are nici copii, nici soție, la avere nu ține. Maester Aemon Targaryen o fi el înțelept și inteligent, (e și orb, zise Indru) însă trebuie să fie cineva și pe teren, să conducă trupele.

You know nothing, Jon Snow. 😉 Schimbi un singur caracter la propoziția anterioară și-i schimbi sensul. 😀

Zanduka: Mynsc, tocmai, n-am nimic cu Jorah, îmi place de el şi mă enervează maxim cum Daenerys se tot răţoieşte la el şi numai la el mereu. Give it a rest, bitch!  Dacă nu era el, erai de mult oale şi ulcele.

Perfect de acord! Mie mi-e milă de el că e și-n friendzone-ul ăla pârdalnic, și la cum văd treaba nu cred să-l scoată Moș Martin de acolo. Mai degrabă să-și dea viața Jorah pentru Daenerys la un moment dat.

tumblr_mopk52rOOR1sp69p4o1_500

StEFaN: după cum stau lucrurile, eu văd sfârșitul ca lupta dintre Daenerys și White Walkers în Westeros, pe timpul iernii.

Cam previzibil pentru George R.R., atât am de zis. N-aș miza enorm pe treaba asta. 😛

Sun: Sper că ăsta mic de-l interpretează pe Jofrey să nu ajungă sa ia vreo palmă când o fi într-un mall, sau pe stradă.  ))

Deocamdată n-a raportat decât înjurături și flegme, deci e destul de soft treaba, oamenii sunt totuși cu bun simț, nu vor să-i strice fața, cel puțin până se termină treaba cu serialul. :)) Poate joacă și el într-un sitcom după aia, să-și refacă reputația. 🙂 How I Met Your Mummer. 😀

tumblr_mo9hhs8iUV1sqe298o1_1280

StEFaN: [..] dar văd că toți care au citit cărțile se cred superiori și restul sunt proști.

download

@Lord of the flies: Dom’le, tu te chemai DonkeyPapuaș acum ceva vreme și înjurai nevoie mare tot TvBlog-ul, făcându-ne homosexuali. Cum naiba ai scăpat de blacklist? Ai schimbat IP-ul este? Văd că postezi și cu o adresă de mail falsă, dar ai avut ghinionul s-o bagi din neatenție pe-aia adevărată în primul post, așa te-am bunghit. 🙂 Hociung (sau Honciug?) Marian e numele tău, ca să știe toți. Nicio problemă. Night gathers, and now your other blacklist begins…

grrm

 GRRM: Eu sunt convinsă că Martin o să amâne publicarea ultimelor două cărți până ajunge și serialul mai aproape de ele. Așa se creează suspansul necesar.. Acum cei care au citit cărțile știu ce se întâmplă până la un moment dat. Dacă apar cărțile împreună cu serialul, suspansul va fi maxim pentru toată lumea.. Sper totuși să mă înșel

We all do! Vă dați seama că o să ajungem Unsullied dacă nu publică ăla cărțile înainte să avanseze acțiunea. 🙁

Rubrica „Marius”:

Episodul 10:
1. Joffrey is on crack. Băiatul ăsta o caută cu lumânarea și Tyrion întotdeauna își plătește datoriile, ca orice Lannister.

He cracks me all the time! 🙂

2. Tywin își aduce aminte de fericitul moment al nașterii mezinului său Tyrion și cum vroia să-l boteze chiar el prin metoda catapultării în cea mai adâncă apă.

Good guy Tywin!

3prsws ewxuJVO

3. Arya is so badass. Cu câtă ură l-a hăcuit pe soldatul Frey! Warning: Se recomandă minorilor din Westeros să evite proximitatea Câinelui Sandor Clegane. Expunerea pt. un timp îndelungat în compania acestuia poate declanșa complementul cromozomial xyy caracterizat prin creșterea exacerbată a agresivității.

Io zic să nu stea pe lângă Cersei și Jaime, că să vezi cromozoame p, k, l și plm dup-aia!

4. Nimic nu îți crește apetitul precum o baie de sânge a unor musafiri ingrați. Walder Frey și Roose Bolton își împart bogata pradă sub oblăduirea lordului Tywin.

Obladi, oblada, life goes on, hey! La-la-la-la-Life goes on!

5. După faza cu Ramsay și Theon am decis să elimin complet din dietă cârnații din orice compoziție.

Eu am decis să am grijă cum îi mănânc, să nu se interpreteze. Ca urmare, îi tai felii înainte.

tumblr_mo9rn9ifY81rearvyo1_250tumblr_mo9rn9ifY81rearvyo2_250

6.Uitând de preceptele frăției din care face parte, Tarly se prezintă la Rondul de Noapte cu o femeie și un prunc; Maester Aemon îi readuce la cunoștință faptul că: Once you go black, you never go back.

Tell that to Jon Snow! The one who got back. 🙂

7. Ygritte îl iubește mult de tot pe Jon; ca dovadă a acestei pasiuni cutremurătoare îi face cadou 3 săgeți. Bine mă Ioane, adică ți-ai satisfăcut toate poftele trupești cu ajutorul fătucei și acum ai lăsat-o pe coclauri; dupa faptă și răsplată.

I used to be a Wildling, just like you… But then I took an arrow in the knee!

tumblr_mo5kqd3YkH1qgv6p2o1_1280

8. Melissandre și cățelușul ei Stannis se pregătesc de o incursiune în Nord. Cu acest prilej sper să facă cunoștință vrăjitoarea și cu ceva White Walkers.

Presimt c-o să vadă doar Zăpadă în fața ochilor! 😀

9. Daenarys Targaryen este precursoarea lui Gregorian Bivolaru, ea organizând prima spirală MHYSA.

Mie sincer mhysa cam rupt de Daenerys episodul ăsta, dar titlul pot să spun că m-a amuzat. Și nu doar pe mine. 😛

tumblr_mo9h03ivZI1rny9ino1_500

tumblr_mo9h03ivZI1rny9ino5_500

tumblr_mo9h03ivZI1rny9ino2_500

tumblr_mo9h03ivZI1rny9ino3_500

tumblr_mo9h03ivZI1rny9ino4_500

P.S.: Urmează o pauză agonizantă de 9 luni+. Moșul Martin nu dă semne că va termina deceniul acesta cartea cu numărul 6. Valar Morghulis și RIP Stark.

L-am văzut eu dând un semn cu degetul mijlociu. :))

Așadar, am finalizat încă un sezon din fabuloasa franciză, și avem de așteptat circa nouă luni până la următorul. În timpul ăsta, puteți să faceți un copil. 🙂 Ca să aveți cu cine vă uita la sezonul 4. 😀

tumblr_mo6k5cTBdH1rn6j0qo1_r1_250tumblr_mo6k5cTBdH1rn6j0qo4_250

tumblr_mo6k5cTBdH1rn6j0qo3_250tumblr_mo6k5cTBdH1rn6j0qo2_250

Valar Morghulis!