CSI – 14×01 “The Devil and D.B. Russell”

CSI.S14E01.The.Devil.and.D.B.Russell.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-CtrlHD.mkv (0_39_53) 000311

Hopa-șa… Hopa-șa… O recenzie la CSI! Prima mea recenzie la CSI, dealtfel, și-n plus de asta la ăla original. Uite că n-am reușit să-l ajung din urmă pe Grissom (William Petersen) până să plece, n-am reușit să-l prind nici pe David Caruso aka Horatio *puts on sunglasses* Caine, cu atât mai puțin pe Gary Sinise alias Mac Taylor. L-am ratat la mustață pe Lawrence Fishburne (care deși îmi place ca actor, a fost primit cam cu rețineri de audiență, poate și din cauza personajului prost-conturat de scenariști, Ray Langston), dar uite că acum stau față în față cu TED MUTHAFUCKIN DANSON, aka Diebenkorn Rusell, sau D.B. Rusell – pentru prieteni, scenariști, dușmani și adventiști. Să începem așadar…

A dat cineva click? Alooo? Citește cineva articolul? Dacă da, înseamnă că probabil sunteți printre puținii care sunt la zi cu magnificul serial. 😉 Norocoșilor!

Okay,  presupunând că nu sunteți la zi și totuși ați dat click, nu citiți mai departe dacă nu vreți spoilere, decât în cazul în care nu aveți de gând să urmăriți serialul și vreți doar să vă distrați.

Așadar, Ted Danson, după cum spuneam, e cunoscut publicului din serialul „Cheers”, dar mie personal din „Becker”, un sitcom în care juca rolul unui doctor excentric. Ați ghicit, un fel de House… înainte să apară House.

Nu trage că strici decorul!

Come at me bro!

Acum că am stabilit detaliile, hai să facem o recapitulare. La finalul sezonului trecut, era vorba de un ucigaș care reconstituia tablouri din  „Infernul” lui Dante. Ajunsese pe la tabloul 4 dacă nu mă înșel, dintr-un total de 9. Ei, și se decide ca Morgan să se ducă sub acoperire să-l prindă pe ăsta în flagrant.

Doar că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, și atunci când ea e mutată Nick și Greg se iau din greșeală după altă mașină identică cu cea în care se afla Morgan (era un „decoy”) și pierd urma SUV-ului inițial, spre spumele lui Ecklie și coșmarurile lui Diebenkorn.

Ei bine, în premiera sezonului 14, traumele continuă. Odată cu Morgan, e captivă și Holly, fiica lui Jim Brass. Spre șocul meu, pus în fața alegerii uneia dintre ele, Jim Brass mărturisește în fața nevesti-sii că ar alege „cealaltă fată” fără nicio reținere (adică pe Morgan). Aflăm (cel puțin eu) și că Holly nu e fiica naturală a lui Jim, ci de fapt a fost făcută cu altcineva. Parcă nu aveam informații în sensul ăsta.

CSI.S14E01.The.Devil.and.D.B.Russell.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-CtrlHD.mkv (0_34_38) 000310

Shoot, and give answers later.

În orice caz, dat fiind că episodul a debutat cu o înmormântare, m-am temut enorm că va fi vorba de Morgan, întrucât nu se afla între cei prezenți. În momentul în care Holly a împușcat-o am zis ceva la sentiment și m-am enervat, fiindcă întrezăream niște similarități cu finalul de serial al lui Dexter. Dar n-a fost așa, și mi s-a dovedit contrariul. Din fericire, Morgan a supraviețuit până la urmă.

Un indiciu în sensul ăsta l-a constituit și prezența numelui actriței în genericul de început, deși era discutabil, dat fiind că apărea pentru un moment foarte scurt, deci putea lăsa loc de interpretare.

Din păcate, fiica lui Jim Brass n-a mai reușit, fiind pe partea cealaltă a baricadei. S-a dovedit până la urmă că era genul de personaj extraordinar de negativ. A fost surprinzător, atâta lucru trebuie să admit, și cred că suntem toți de acord că e mare lucru ca un serial ajuns la sezonul 14 să surprindă atât de puternic mai ales prin intermediul unor personaje deja consacrate, și nu prin a celor nou-venite.

Așa se întâmplă când îți crești copilul după ureche. :) Get it? „După ureche”? :))

Așa se întâmplă când îți crești copilul după ureche. 🙂 Get it? „După ureche”? :))

Finalul ne-a readus pe linia de plutire, și pare că lucrurile s-au așezat deocamdată în Las Vegas. Dar distracția încă nu s-a terminat, întrucât am citit despre George Eads (Nick Stoakes) că va lipsi în prima jumătate a sezonului din cauza unui conflict cu producătorii. S-ar putea deci să existe încă un moment tensionant și în ceea ce privește acțiunea serialului, ca să-l scoată temporar din acțiune pe CSI Stoakes. Vom vedea însă în episoadele ce vor urma.

Valar Morghulis!